TERMÉSZET–TUDOMÁNY ÖSZTÖNDÍJ TANÁROKNAK

Szeptember 23-án második alkalommal tüntették ki a Természet Világa diákcikkpályázatának legjobb felkészítő tanárait Rotary-ösztöndíjjal. A Rotary Club Babylon (New York) és a Rotary Club Budapest által alapított ösztöndíjat idén Baranyai József és Dvorácsek Ágoston tanár urak kapták.
 


Vizi E. Szilveszter akadémikus, szerkesztőbizttsá-
gunk elnöke köszönti a tanárokat. Az elnökség-
ben balról jobbra: Richter Nándor, Bencze Gyula,
Gail F. Sullivan és Hámori Miklós ülnek
Gail F. Sullivan, a Rotary Club Babylon (New
York) elnöke átadja a jutalmakat

Baranyai József, a szombathelyi Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanára az elmúlt öt esztendő során számos diákját készítette fel a folyóirat diákpályázatára. Tanítványai csaknem minden kategóriában indultak és igen sok díjat is nyertek, különösen biofizikai és biodiverzitási témakörökben.

Baranyai József (balról) és Dvorácsek Ágoston, a kitüntetettek


 


Dvorácsek Ágoston, a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium tanára szinte a kezdetektől részt vesz diákjaival a lap pályázatán. Tanulói különösen kiemelkedő eredményeket értek el Erdély népi hagyományait, természettudományos múltját feltáró és bemutató írásaikkal.

Kitüntetettek és kitüntetőik. Balról: Baranyai József, Vizi E. Szilveszter, Gail F. Sullivan, Hámori MIklós és Dvorácsek Ágoston

A Magyar Tudományos Akadémia Koncerttermében megtartott díjátadó ünnepségen Vizi E. Szilveszter, szerkesztőbizottságunk elnöke, és a Rotary Clubok elnökei, Gail F. Sullivan (New York) és Hámori Miklós (Budapest) köszöntötték a tanárokat.Vissza a tartalomjegyzékhez