FELHÍVÁS !

TELAPO csillagászati webtélkedõ

A csillagászati versenyeknek nagy hagyományai vannak hazánkban. Sajnos az utóbbi években ritkábbak ezek a rendezvények, pedig nagyon jó lehetõség volt az égbolt tudományának népszerûsítésére és mindig sok gyerek érdeklõdését keltette fel. A székesfehérvári Terkán Lajos Bemutató Csillagvizsgáló (TELAPO, azaz Terkán Lajos Public Observatory) tagjainak egyedülálló kezdeményezése a régi hagyományt az újfajta kommunikációs eszközök adta lehetõségekkel kívánja feleleveníteni.

Ennek érdekében meghirdeti a TELAPO csillagászati webtélkedõt, melyre lakóhelyre, államhatárra és állampolgárságra való tekintet nélkül bárki benevezhet, ha internet eléréssel rendelkezik. A négy fordulós verseny során egyre érdekesebb és izgalmasabb és persze egyre nehezebb feladatokat oldhatnak meg a résztvevõk. A kérdéseket minden alkalommal csak a továbbjutott versenyzõk tölthetik le az internetrõl és a megoldásokat is elektronikus úton lehet csak beküldeni. A legjobbak személyesen is találkozhatnak és összemérhetik tudásukat a döntõben, melyet 2000. december 9-én, szombaton rendezünk Székesfehérváron.

Nevezni 2000. szeptember 23-áig lehet a webtélkedõ honlapján:

http://telapo.datatrans.hu/webtelkedo

A webtélkedõ védnökei: Dr. Vámos Tibor akadémikus; Dr. Both Elõd, a Magyar Ûrkutatási Iroda igazgatója; Dr. Magyari Béla kiképzett ûrhajós

További információk a webtélkedõ honlapján találhatók.Természet Világa, 2000. szeptember