FIZIKÁT NÉPSZERŰSÍTŐ FILMEK
 

A KFKI Részecske- és Magfizikai Kutatóintézetének munkatársai az utóbbi időben két tudományos ismeretterjesztő filmet is készítettek. 

A címekre kattintva rövid részletetet láthatunk a filmekből. A filmrészletek mpeg4 „kodeket” használnak; lejátszásukhoz - a Windows alá - a http://www.divx.com címről lehet az esetleg hiányzó segédprogramot (DivX Play) ingyenesen letölteni (majd telepíteni). A filmrészletek lejátszása hosszabb-rövidebb várakozás után indul el.

A Kapcsolj fénysebességre! Előállíthatjuk-e a Világegyetem ősanyagát... tudományos szakértője: Lévai Péter.

Az Einstein befejezetlen szimfóniájának tudományos szakértője: Rácz István.
A filmet rendezte: Erdőss Pál, operatőr: Pap Ferenc és Sellár Ottó, vágó: Csontos István.
- Szakmai háttéranyag
- Interjú Rácz Istvánnal
- Filmkockák, lépésről lépésre (tanári munkát segítő leírás)

A film nagyon kedvező árú DVD-jének beszerzéséhez az Eötvös Loránd Fizikai Társulat titkársága nyújt segítséget. A DVD megvásárlását az ELFT-nek – mint közhasznú társaságnak – befizetett adomány (1050+150 Ft postaköltség) átutalásával lehet kezdeményezni. Bankszámlaszám: 10200830-32310274-00000000. A befizetési bizonylat másolatát a megrendelő pontos kézbesítési címével együtt kell eljuttatni az ELFT titkárságára, 1027 Budapest, Fő u. 68. Ha valaki személyesen szeretné átvenni a lemezt, akkor természetesen csak az 1050 Ft-os ár előzetes befizetésére van szükség.