Levél Debrecenből
 
Tisztelt Főszerkesztő Úr!

Pappné Czappán Marianna biológia szakreferens könyvtáros vagyok a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtárn Kenézy Élettudományi Könyvtárában. Férjem, Papp László botanikus, a Debreceni Egyetem TEK Botanikus kert igazgatója. Néhány hónapja telefonon beszélt Önnel és akkor szót ejtettek a 140 éves Természet Világa folyóiratról való megemlékezésről. Erre már májusban sor került mind a botanikus kertben, mind nálunk a könyvtárban. 

A könyvtár épületében egy vitrint rendeztünk be az induló és az egyes  névváltozatokat reprezentáló kötetekkel, egy rövid ismertető kíséretében. Ezt a szöveget a honlapunkra is feltettük, ahol olvasható. 

A botanikus kertben Diószegi Sámuelre emlékező ünnepségen méltattuk a  Természet Világa 140 éves múltját és a természettudományokban ezalatt  betöltött jelentős ismeretterjesztő tevékenységét, és itt is bemutattuk a kezdő és az aktuális példányokat. Ez ünnepségen középiskolások (Tóth  Árpád Gimnázium, Református Gimnázium), tanáraik, egyetemi hallgatók és  oktatók vettek részt a botanikus kert és a könyvtár néhány dolgozóján  kívül. A mellékelt képek is reprezentálják mindezt.

Honlapunk címe:
http://kenezy.lib.unideb.hu


Üdvözlettel:

Pappné Czappán Marianna és Papp László

Ünnepség a botanikus kertben

Vitrin a könyvtárban